O nama

Pedagoški svijet nastao je kao potreba da se sazna tko su, što rade i s kojim problemima se susreću pedagozi Splitsko-dalmatinske županije. Htjeli smo zabilježiti sve ono dobro i kvalitetno što nastaje u našim školama kao primjere dobre prakse, podijeliti novosti i informacije te prenijeti zanimljivosti s naših stručnih usavršavanja. Ideja se rađala dugo, ali naravno ništa se ne događa samo od sebe, pa tako ni ovog našeg “svijeta” ne bi bilo da nije bilo truda, dobre volje i kreativnosti naše voditeljice županijskog stručnog vijeća Agnes Jelačić. Ona je udarila temelje i započela slagati opeke, za koje se  nadamo, da će s vremenom  zaista prerasti u svijet u kojem ćemo se susretati dijeleći naša iskustva, znanja i doživljaje.

A sada da vam se predstavimo:

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u osnovnim školama radi oko 70 stručnih suradnika pedagoga čiji će osnovni podatci biti dostupni na ovim stranicama kako bi se što bolje povezali. Stručni suradnici pedagozi podijeljeni su u dva županijska stručna vijeća.

Naime Agencija za odgoj i obrazovanje u skladu s jednom od svojih temeljnih zadaća, a to je stručno usavršavanje odgojno-obrazovnih djelatnika, formira županijska vijeća po predmetnim područjima i imenuje njihove voditelje. Voditelje predlažu i imenuju predmetni savjetnici, a potvrđuje ih ravnatelj Agencije. Viša savjetnica za stručne suradnike pedagoge za područje Splitsko-dalmatinske kao i područje Zadarske, Šibensko-kninske i Dubrovačko-neretvanske županije je Đurđica Kaurloto Martinić. Voditeljice županijskih stručnih vijeća za Splitsko-dalmatinsku županiju su Agnes Jelačić iz Osnovne škole Gripe i Deana Gaić Kaličanin iz Osnovne škole Pojišan u Splitu.

Nadamo se da ćete svojim prilozima, prijedlozima i idejama svakodnevno obogaćivati ove stranice, da će naš Svijet neprekidno postajati bolji i sadržajniji, ali da ćemo na ovaj način ostvariti i  suradnju s kolegama drugih županija i drugih predmetnih područja.

Ne zaboravite da ništa ne može napredovati ako se trude samo pojedinci, zato zovite, predlažite, komentirajte, šaljite svoje priloge  i pomognite  da naš Pedagoški svijet živi i raste.

Đurđica Kaurloto Martinić

 1. Miljenka Galić

  Drage kolegice, oduševljena sam kako ste osmislile ove stranice. Čestitam, pokrenule ste nešto uistinu novo, korisno, kreativno, poticajno…
  Do nekog skorog susreta,

  lijepi pozdravi iz Zagreba

  Miljenka Galić, voditeljica ŽSV stručnih suradnika pedagoga srednjih škola Grada Zagreba

  • Hvala Miljenka!
   Sad kad si nas otkrila, pridruži nam se prilozima i idejama iz Zagreba.

   Sunčani pozdrav iz Splita.
   Agnes i kolegice

 2. Željka Bobaš

  Lijepi pozdrav kolegicama iz Splita,
  molim da mi odgovorite kako možemo naručiti za probni period Vaš program za nas pedagoge?

  Naša škola je zainteresirana za taj program.

  Hvala unaprijed na odgovoru,

  Stručni suradnik – pedagog: Željka Bobaš,prof.
  OŠ Vladimir Nazor, Topusko

 3. Maršić Ivan

  Bravo Agnes,

  tehnologija, među ostalim, služi i ovome. Samo, koliko se koristi.
  Želio bih, u okviru rasprave o kurikularnoj reformi, više vidjeti konkretnih primjera provedbe međupredmetnih tema (građanski, zdravstveni,…). Pitam se, kako će nastavnik biologije, povijesti.. pratiti napredovanje učenika – svladavanje programa- i tko će objedinjavati njihova saznanja. Posebno u tradicionalnoj organizaciji škole.
  Za večeras dosta.
  Lijep pozdrav.

  • Hvala na podršci!

   Zanimljivo, imam i ja ista pitanja vezano za vrednovanje ostvarenosti ishoda u međupredmetnim temama pa ću ih prebaciti na stranicu na kojoj pokušavamo otvoriti raspravu.
   Uključite se!

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>