Category Archives: Uncategorized

Motivacija iskusnih

“Nikad nije prekasno da postanete ono što ste u stanju postati.”

                              George ELLIOT

Misao je upućena svima, posebno mladima u struci koji u svakodnevnom pedagoškom radu trebaju pronaći ono najbolje u sebi pa će “Brzi Gonzales”  u nekom trenutku zablistati pjesmom.

Zablistali su naši iskusni i samozatajni pedagozi.

 Kolegica Finka Ivanović debatu je “doktorirala” i već osvojila Oskar znanja, o čemu smo izvijestili na našoj stranici. Ove godine, na državnom natjecanju, njene učenice osvojile su 2 druga mjesta pojedinačno i 3. mjesto ekipno. Zaista izvanredno! Bravo Finka!

 

Kolega Ante Karin, naš putopisac čiju kreativnost ne bismo ni otkrili da nam na ovim stranicama nije riječima nastavljao doživljaje sa stručnih putovanja, dobio je godišnju nagradu “Ivan Filipović” za značajna ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti za 2022.godinu. Čestitke Anti!

Čestitke su zaslužili ranije, ali vjerujem da bi se suglasili da je početak godine pravo vrijeme da nas svih motiviraju njihovi uspjesi. 

Tko se sjeća pjesme “Speedy Gonzales”

 

Ne znam i znam zašto me ovaj video asocirao na školu pred početak školske godine. Asocijacije ostavljam onima koji ih možda zažele podijeliti.

Svim kolegicama i kolegama, gdje god bili, neka je ugodna, dinamično mirna i zdrava školska godina u koju smo ušli i već vjerojatno zaboravili da smo ušli. A uspjeh? Uz dobru vježbu i suradnju, možda dobijemo i koji pljesak.

Adventski kalendar

Dođe nekako s godinama da se vraćamo u dane djetinjstva i  prisjećamo ih se s nostalgijom. Vremena su se promijenila, ali ono što sigurno svim mladima želimo da se s istom nostalgijom sjećaju svojih djetinjih dana.

Ovaj kalendar koji se klatio između “biti i ne biti”, ipak će biti, ovaj put s idejom da podijelimo sve ono što djeci može pomoći da budu brižni, ljubazni, suosjećajni.., a nama da im u tome pokažemo put negdje između suhih smokava i playstation-a 6. Ipak smo mi pedagozi, oni koji “vode”.

Zato, podijelimo priče, pjesme, filmove, igre, ručne radove…. da možemo kliknuti, vidjeti i u poslu primijeniti!

Adventski kalendar za 2021.godinu je zatvoren.

Sretan Božić

 Nađi vremena da budeš dobar čovjek svojim bližnjima.

U tišini stanuju radosti života koje smo izgubili zbog puke žurbe.

Iz tišine izrastaju male pažnje: za njih je potrebno mnogo manje vremena nego što mislimo:

dobra riječ, ljubazno lice, zahvalan poljubac, slušanje s razumijevanjem, neočekivani telefonski poziv, dar

vlastoručno izrađen, veselo pismo..

 ♠Phil Bosmans