Radionice za Sat razrednika

Sat razrednika – izazov, ali i ozbiljan napor mnogim učiteljima. Ne bez razloga. Toliko je sadržaja koji bi se trebali odraditi na tom satu, toliko područja koja bi trebalo obuhvatiti (podrazumijeva se da bi učitelji trebali biti stručnjaci za ta područja), toliko tiskanih priručnika (više nego za i jedan pojedinačni predmet), toliko očekivanja od tih sati kao da oni imaju moć nadoknaditi gotovo sve ono propušteno u obitelji, zajednici, društvu.

No, ovo lamentiranje nije jadikovka nego više izraz razumijevanja teškoća. Zato, konkretno:”Kako možemo pomoći razrednicima?” Evo jednog prijedloga:

Radionice za učenike koje vas najviše inspiriraju, a u programu su SR-a,  pripremite učiteljima u formi prezentacije koja prati tijek radionice i tako im olakšava izvođenje sata i skraćuje vrijeme pripreme. Uz prezentaciju priložite pripravu i potrebne materijale (listiće, tekstove i sl.). Razrednici će vam biti zahvalni!

Evo jednog primjera: MOJI IZBORI – radionica prema predlošku iz knjige J.Bičanić: Životne vještine

Druge primjere radionica objavljivat ćemo na stranici SAT RAZREDNIKA

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>