Oskar dobiva …

Finka Ivanović, mentorica, Jagoda Sabljić, učenica 8.razreda 2019.god.

     

Skromnost je vrlina pa neskromni često (pre)vladaju a skromne svijećom otkrivamo.

Radosno je da je svjetlo otkrilo 2019.godinu i dodjelu Oskara znanja s pedagoginjom Finkom Ivanović i njenom učenicom Jagodom Sabljić iz OŠ prof. Filipa Lukasa iz Kaštel Staroga. Čestitamo od srca našoj Finki i njenoj bivšoj učenici na ovom izuzetnom priznanju!

U nastavku pročitajte članak o dodjeli Oskara i ono nama interesantnije, put do Oskara iz Finkinog pera i duše.

Oskar znanja je najveće priznanje i nagrada za izniman uspjeh i postignute rezultate kojim se već 15 godina nagrađuju uspješni i izvrsni učenici i njihovi učitelji i nastavnici mentori. Svečanu dodjelu Oskara znanja 2019. godine  organizirala je Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i uz potporu Hrvatske zajednice županija.

Najuspješniji učenici i mentori, oni koji pokazuju da se uvijek može više i bolje, nagrađeni su Oskarom znanja na svečanosti održanoj na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 28. lipnja 2019. godine. Za izniman rezultat, osvojeno prvo mjesto na državnim natjecanjima Oskarom znanja nagrađeno je 206 učenikaosnovnih i srednjih škola i 167 mentora.Za osvojeno jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima nagrađeno je 94 učenika i 41 mentor.

Među nagrađenima je i učenica naše škole Jagoda Sabljić, učenica 8. razreda koja je Oskarom znanja nagrađena za osvojeno 1. mjesto pojedinačno na državnom natjecanju iz debate. Oskarom znanja nagrađena je i Finka Ivanović, pedagoginja škole i mentorica učenice.

Tako je na najbolji mogući način nagrađen trud i znanje učenice i njene mentorice. (izvor:https://rusmarin.net/jagoda-sabljic-drzavna-prvakinja-iz-debate-nagradena-oskarom-znanja/)

A sada Finka:

Eto, znači trud koji sam uložila u rad s učenicima nagrađen je na najbolji mogući način. Dvije godine sam ih pripremala, sate i sate uložili smo u pripremanje, uporno su vježbali i debatirali. Imala sam sreću da je u timu bilo nekoliko motiviranih učenika. Posebno jedna. Ona je bila pokretač svega. Motivator. Ja sam bila uz njih poticala, pratila. I iskreno uživala s njima, jer drugačije ne ide. Ono što radiš moraš voljeti, a djeca su bila željna nečeg novog i baš su zagrizli. A bilo je tu i cjelodnevnih subota kada su bile ili edukacije ili turniri ili natjecanja. A nama iz Kaštela sve je to još kompliciranije jer ih moramo odvesti i vratiti natrag, pa … Ali kao što sam negdje već istakla, imala sam podršku najprije ravnatelja, kolega i roditelja. Bez toga ne ide.

I tako školske godine 2018. – 19. osvojili su ekipno 1. mjesto na turniru i 1. mjesto na međužupanijskom natjecanju u Splitu. Pojedinačno učenica Jagoda Sabljić osvojila je 1. mjesto na turniru u Splitu i 1. mjesto pojedinačno na međužupanijskom natjecanju u Splitu. Na državnom natjecanju ekipno su osvojili 4. mjesto, a pojedinačno je Jagoda Sabljić osvojila 1. mjesto. Time je ona zaslužila Oskara znanja, a samim time i ja kao njena mentorica.

Kada samo krenuli na državno natjecanje curama sam rekla da su dobre jer uistinu jesu i moj savjet je bio samo opušteno, znala sam da su dobre i da smo već postigli puno, po meni dovoljno bojala sam se samo da ne požele previše i da ih trema i želja ne pojedu. Rekla sam im … debatirajte iz srca i iz gušta, uživajte u  debatiranju, sve ostalo je nevažno. Dobre ste, opustite se i uživajte. Uglavnom, ja sam baš u svemu uživala i nisam bila opterećena i nastojala sam to prenijeti i na njih. Jedino što mi je bilo važno bilo je da cure uživaju, druže se, upoznaju. Jednom riječju…“rasti i cvjetaj“, prekrasna mlada bića na pragu svoga života i da im to bude lijepo, nešto čega će se uvijek sjećati s osmijehom na licu i treptajem u srcu. Da uživaju kako se samo može uživati u njihovim godinama. Čisti i neiskvareni. I da uvijek kad se sjete  natjecanja da im bude lijepa uspomena.

I tako nakon skoro dvadeset godina što se organizira natjecanje u debati i uvijek su najbolji govornici iz Zagreba, ne znam je li kad bio netko iz Rijeke, prvi put je netko iz naše županije. Veliki uspjeh.

I eto… tako moja učenica Jagoda Sabljić … U Zagrebu na dodjeli Oskara bilo je svečano. Sve nam se posložilo. Oskar, Zagreb, vrijeme.

Splitsko dalmatinska županija je organizirala svečanu dodjelu priznanja za svoje učenike i mentore. Čak su nam uručene i novčane nagrade. Učeniku oko 2 tisuće kuna, mentoru tisuću i po. Naravno novac nije najvažniji, ali ipak je neki znak.

I tako, moja Jagoda Sabljić upisala je Vladimira Nazora, na njen poticaj u školi je osnovan debatni klub. U natjecanju koje je trebalo biti održano prošle školske godine pa je zbog Covida  prolongirano i održano ove školske godine Jagoda Sabljić je osvojila 1. mjesto u kategoriji učenika 1. i 2. razreda i tako osvojila svoga 2. Oskara znanja.

I eto, lijepa priča ide dalje.

 

  1. Sanja Kuliš

    Svaka čast mojoj dragoj mentorici Finki i predivnoj mladoj Jagodi – samo je nebo granica! <3

  2. Finka Ivanović

    Hvala mojoj dragoj pripravnici Sanji. Bez tebe ne bi bilo isto.

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>