Za one kojima nedostaje odvažnosti

Drag-Art

  Anselm Grün u knjizi  “50 anđela za godinu” preporučuje  ANĐELA NEOBUZDANOSTl

“Riječ neobuzdanost meni je osobno pomalo strana. Možda zato što držim da nisam neobuzdan, već prije čovjek koji vlada sobom. No možda i tebi, kao i meni, zatreba malo neobuzdanosti. Anđeo neobuzdanosti želi ti dati odvažnost da se pouzdaš u vlastitu životnost.

Ne moraš se stalno opterećivati onim što drugi o tebi misle, je li to što činiš u skladu s uvriježenim ponašanjem, opravdavaš li tuđa očekivanja. Smiješ zanemariti sva ta očekivanja drugih. Smiješ vjerovati sebi i svojem srcu, vlastitoj odvažnosti.

Život se želi očitovati. A život nije uvijek ujednačen. On je i uzavreo, neobuzdan, djetinjast i spontan. Ne možeš jednostavno odlučiti da budeš samo spontan. Bilo bi to paradoksalno rješenje. Ili si spontan ili nisi. Samim time što hoćeš biti spontan, ti to više nisi. Možda si samo discipliniran. U tom bi slučaju mogao zamoliti anđela neobuzdanosti da te povede u slobodu.

Dopustimo li jednom sebi živjeti ono što je u nama, potreban nam je izvjestan odmak i od samih sebe. Prečesto razbijamo glavu onim što bi drugi o nama mogli misliti i kakav bismo dojam ostavili kad bismo se ponašali na određeni način. Nestašnost je sloboda od svakog razmišljanja o očekivanjima drugih. Ostavljamo po strani tuđa očekivanja i vjerujemo životu koji je u nama.”

 A mi vjerujemo u vas!
 

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>