Kampanja Vijeća Europe za zaustavljanje seksualnog nasilja nad djecom

plakat

Vjerojatno ste se pitali kako na najbolji mogući način realizirati obveze škole za provođenje aktivnosti s ciljem preveniranja i zaustavljanja seksualnog nasilja nad djecom?

Ako vam u školu može doći  tim za provođenje CAP programa onda ste sretnici koji kvalitetno mogu obaviti zadatak, ali ako nemate tima (kao većina škola), onda zadatak nije jednostavan. Nije jednostavan zato što još uvijek, unatoč brojnim dosadađnjim aktivnostima na senzibiliziranju javnosti, mnogi (škola nije izuzetak) još uvijek drže da se to kod nas rijetko događa i da o tome ne treba posebno govoriti.

Nije jednostavan ni zato što se mnogi koji u školi trebaju provesti aktivnosti, ne osjećaju dovoljno kompetentnima za njihovu provedbu, a uz to, ponuđeni materijali ne čine im se dostatni.

Stoga, pozivamo sve kolegice i kolege, učitelje i stručne suradnike koji su možda već izradili primjerene radionice za učenike, letke za roditelje ili neke druge materijale da ih podijele s nama.

Ovu temu mogli bismo najbolje vezati za 19. i 20. studenoga  – za Svjetski dan prevencije zlostavljanja djece i Međunarodni dan dječjih prava.

Očekujemo vaše ideje, a vjerujemo da ćemo i mi vama ponuditi neku našu ideju.

Mirjana nam je poslala letak za roditelje.

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>