TJEDAN MOZGA

Autor: Đurđica Kaurloto Martinić,prof.
mozak
Stručni skup za stručne suradnike

Split, ožujak 2014.

Od 10. do 16. ožujka 2014. godine, u Splitu je obilježen Tjedan mozga (Brain Awareness Week), prema naputcima Dana Alliance for Brain Initiatives, u čiji je rad uključeno oko 2100 organizacija iz 76 zemalja na 6 kontinenata.

Ovo je trinaesta godina za redom da se u Splitu i u RH održava ova manifestacija. Tjedan mozga usmjeren je popularizaciji neuroznanosti, upoznavanju javnosti s novim spoznajama u području istraživanja mozga, te približavanju neuroznanosti najmlađima.

Hrvatsko društvo za neuroznanost za ovogodišnji Tjedan mozga izabralo je zanimljive teme s ciljem nastavka dijaloga s javnošću o značajnim pitanjima iz istraživanja mozga. Teme ovogodišnje manifestacije bile su:

1. Socijalni mozak 2. Mozak i bol 3. Neuralne mreže i ponašanje

Medicinski fakultet u Splitu već dugi niz godina organizira brojne aktivnosti u svezi s tom akcijom, koje koordinira Zavod za neuroznanost i predstojnik Zavoda prof. dr. sc. Zoran Đogaš.

U okviru Tjedna mozga ove godine u Splitu je održano niz javnih predavanja za građanstvo, radionice za građanstvo i stručnjake, radionice za učenike osnovnih škola, znanstvene radionice u dječjim vrtićima te literarni  natječaj za učenike osnovnih škola na temu „Zašto nas bol boli“.

Drugu godinu zaredom AZOO u suradnji sa Zavodom  za neouroznanost  u Splitu organizira stručni skup za stručne suradnike u okviru redovitog stručnog usavršavanja.

Tema ovogodišnjeg  skupa  je bila „Mozak, plastičnost, učenje i spavanje“

Predavači:
Prof. dr. sc. Zoran Đogaš:  Mozak,plastičnost i učenje 
Prof. dr. sc. Maja Valić: Regulacija budnosti i spavanja
Doc. dr. sc. Renata Pecotić:    Mozak i pubertet
 

Važna pouka: pomno pručite prezentacije i trenirajte mozak da vam stvarnost ne bi izgledala ovako: GDZS-sindromm

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>