Međužupanijski stručni skup u Dubrovniku

Opet Dubrovnik, ali ovaj put sa znatno manjim brojem sudionika iz naše Županije, posebno iz osnovnih škola. Očito su nacionalni ispiti pedagoge zadržali “prikovane” u školama jer tko zna što bi se dogodilo da su se kojim slučajem odvažili na put. Moje iskustvo govori, da dok ne odeš, nitko ne zna kako je to kad te nema. Zato, drugi put prebacite odgovornost i krenite na put.

U Dubrovniku nam nije bilo ni Ante da nas opiše pa to ovaj put moramo sami.

Stručni skup, uz službeni dio, uvijek je prilika i za druženje, uz stručne i nestručne teme i naravno đir po gradu. A grad gotovo pust, Stradun zatvorenih škura iza kojih nitko ne viri, ljepote palača ostavljene prolaznicima, bez duše. Nije to ništa novo, ništa nedoživljeno, ali rastuži i zamisli. Čovjek se upita u ime kojeg profita i kojih to vrijednosti djeci oduzimamo identitet živoga grada u kojemu bi trebala odrastati kao mnoga prije njih. Pitanje, ništa manje pedagoško od pitanja kojima se bavimo.

A bavili smo se kompetencijama pedagoga:  
  • U obradi središnje teme Kompetencije pedagoga za uvođenje novih tehnologija u odgojno obrazovni sustav, sudjelovale su: viša savjetnica Đurđica Kaurloto-Martinić, uvodnim izlaganjem uz prikaz  rezultata upitnika o digitalnim kompetencijama pedagoga, Agnes Jelačić, pedagoginja OŠ “Lokve-Gripe” u Splitu, prikazom primjene digitalnog alata za suradnju i dijeljenje odgojno-obrazovnih materijala u školi i Hajdi Jelaska-Relja, pedagoginja Prirodoslovne škole u Splitu, prikazom digitalnog alata za primjenu sociometrije u razredu ( o alatu u nekoj od sljedećih objava).
  • O kompetencijama pedagoga za vođenje Vijeća učenika i Volonterskog kluba govorila nam je Dubravka Šuto, pedagoginja OŠ “Ravne njive” iz Splita. 
  • O kompetencijama pedagoga za preventivni rad u slučajevima seksualnog zlostavljanja djece uz prikaz verificiranog programa za osnovnu školu, govorila nam je Zvjezdana Atlaga, pedagoginja OŠ don Lovre Katića iz Solina. Njenu prezentaciju možete pogledati u našoj rubrici – Izlaganja sa stručnih skupova.
 

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>