Zlostavljana djeca nas trebaju

Uloga stručnih suradnika i učitelja u prepoznavanju zlostavljanog djeteta Stručni skup za stručne suradnike pedagoge i defektologe osnovnih škola Splitsko dalmatinske županije Split, ožujak 2011.

˜

Opažajući svijet oko sebe, Einstein je  zapisao:”Nikakva otkrića, nikakav napredak, nikakva znanost, već odavno ne  vode računa o tome postoji li negdje jedno nesretno dijete…” Zapisao  je to sredinom prošlog stoljeća,  a mi danas želimo vjerovati da je naša stvarnost  bar za jedan koračić drugačija i humanija. Želimo reći:”Osvješteniji smo, trudimo se prepoznati i nastojimo pomoći.”

Zlostavljanja djeca teška su tema. No, kada se o njima govori s toliko empatije, razumijevanja i potrebe da se to prenese na druge, kao što je to učinila prof.Bruna Profaca s Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba, onda se može reći da je  stručni skup u punom smislu ispunio svoju misiju. Sada je na svim stručnim suradnicima profesionalno nastaviti put u najboljem interesu djeteta.

Što bi to trebalo značiti, a i mnogo šire, možete naći u materijalima sa skupa:

Tipologija nasilja u obitelji

Oblici zlostavljanja

Uloga SS i uč. u prepoznavanju

Etičke dileme u slučajevima potrebe zaštite djece

Što zlostavljanom djetetu treba

Dodatne informacije, korisne materijale i brošure potražite na adresi poliklinika-djeca.hr

Organizacija i vođenje stručnog skupa: prof.Đurđica Kaurloto Martinić i prof.Luči Lončar -više savjetnice u AZOO Split

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>