Odgoj za vrijednosti

Izložba plakata "Najbolji prijatelj u razredu"

Druži se s onim koji će
te boljim činiti. Seneka

Bliži se kraj nastavne godine i misli će nam uskoro biti zaokupljene zaokruživanjem još jednog odrađenog školskog razdoblja. Tko sada može misliti na novi početak i neke ideje koje bismo sljedeće godine mogli ugraditi u naše programe?

Ipak, zašto nas one ne bi čekale na ovim stranicama, kada su već pripremljene. Kolegica Mirjana Radalj iz Makarske poslala nam je zanimljiv i koristan materijal u kojem pokazuje kako u školi poticajnim pedagoškim mjerama možemo promicati vrijednosti važne za zdrav razvoj i odrastanje djece.

Pozitivno potkrepljivanje poželjnog ponašanja u razredu i školi, kao i napredovanja učenika u učenju, ima pozitivan učinak na daljnje ponašanje i učenje. Izricanje poticajnih pedagoških mjera pomaže podizanju kulturnog ophođenja učenika, njihovoj disciplini i motiviranju za postignuća i napredovanja u radu. Ove odgojne mjere donose emocionalnu ugodu, podižu samosvijest i samopoštovanje čime se razvija osjećaj odgovornosti. Priznanjima i nagrađivanjem ne samo uspješnosti već i drugih vrijednosti  promiče se odgojna uloga škole.

Priznanje:  NAJBOLJI PRIJATELJ U MOM RAZREDU

Priznanje: NAJBOLJI RAZREDNI ODJEL

Priznanje: PONOS GENERACIJE-UČENIK GENERACIJE

  1. Raduje me što su Mirjanini materijali privukli veliku pozornost i što se preuzimaju sa stranice.
    Polako se krećemo. Hvala Mirjani. Čekamo i druge.

  2. tonka jonjic

    Jako lijepo i korisno. Hvala kolegici.
    Pozdrav, Tonka

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>